Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran sınırlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) belli durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Gerçekten yangınlardan korunmak dâhilin baş olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Yangın bapları yangın anında, binalarda taksimmler arası yangın geçişini makul bir vakit aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline olanak sağlayan baplardır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de kötüı takti ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sayesinde güvenli düzlem oluşturur.

Yangın Bapsı baş amacı insanoğluın zarar gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. Alelumum mühür veya bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine şayeste olarak belirlenen bölgelere ve sayılara nazaran yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut andıranında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her saat sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın Kapısı Ne Olmalı? Yangın Kapısı Yangın Kapısı Fiyatları kullanılacağı binanın boyutlarına bentlı olmakla alay malay olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü çabucak çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu hâl kişi kaybı olmaması derunin önemlidir.

Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, dışa akıllıca açılan panik amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara mevla modeldir.

Yangın Bapsı taban amacı insanların zarar gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Husus 3- Kaçış merdiveni gestaltnın haricinde kalabilir. Ancak bununla müteallik uyulması müstelzim birtakım kurallar mevcut. örneğin; bir yapının yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden çokça ise yapı dışına belirtik merdiven dokumalmasına ruhsat verilmemektedir.

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri mualla kızdırmae dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında muhakkak kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yakışır olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page